Förstärkt kompetens med rekrytering av nyanlända

 

XLENT tror på mångfald i arbetslivet och har därför engagerat sig i Novare Potentials program som hjälper nyanlända in i yrkeslivet. Under hösten anställde XLENT fyra nya medarbetare och ser hur initiativet att aktivt anställa talanger med olika bakgrund på flera sätt berikar arbetsplatsen.

Bilden visar ett porträtt av tre kvinnor och två män
2019-02-19

 

Under hösten 2018 började Manoj, Vimala, Dania och Shao på XLENT efter att ha gått Novare Potentials tre-månaders program: Software Development Academy – ett samarbete mellan Novare och KTH med syftet att hjälpa nyanlända att ta sig in på svenska arbetsmarknaden.

 

Trots att de alla har gedigna utbildningar från sina hemländer så finns en barriär för att ta sig in på arbetsmarknaden. Novare Potential är ett rekryteringsbolag för nyanlända med stark förankring inom IT-branschen. XLENT är ett av de företag som inlett samarbete med Novare Potential och sett vikten av att satsa på människor med olika bakgrunder och hur det berikar arbetsplatsen.

 

“Det är självklart att vi som företag blir ännu bättre när vi rekryterar talanger från olika delar av världen. Våra uppdrag handlar ofta om att hitta smarta lösningar, inte sällan på komplexa saker. Vi vet också att vi blir vassare om vi har fler perspektiv. 2018 var ännu ett fantastiskt år på XLENT, och personligen tycker jag att dessa rekryteringar hör till höjdpunkterna” säger Lina Björklund, teamchef på XLENT.

 

Dania kommer från Syrien där hon studerat Software Engineering på universitetet och är sedan i höstas anställd på XLENT. Efter sin mammaledighet fick hon tips om programmet på KTH och sökte dit – en utbildning som gav både gav henne möjlighet att fräscha upp sina kunskaper och lära sig nya tekniker samt komma i kontakt med företag som söker hennes kompetens.

 

“Det kändes helt fantastiskt att komma till XLENT, alla var så välkomnande och det var en bra stämning på hela företaget. Jag kom in i ett roligt uppdrag direkt från start, det var väldigt svårt men alla som var med i teamet var otroligt hjälpsamma och jag fick tid på mig att komma in i projektet.” berättar Dania.

 

XLENT, som alltid letar efter duktiga personer vill att företaget ska spegla samhället i stort och ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Vill du komma i kontakt med XLENT, hör av dig till lina.bjorklund@xlent.se eller johan.stalnacke@xlent.se.

 

Här kan du läsa mer om Novare Potential och deras arbete.

På bild fr v: Manoj, Vimala, Dania, Lina och Shao.

Fler nyheter.