Studenttjejer får en inblick i IT-branschen

 

KTH- och gymnasietjejerna som är med i mentorskapsprogrammet Pepp var på en inspirationskväll hos XLENT där de fick en inblick i livet som IT-konsult.

Pepp är ett mentorskapsprogram i tre led som initierats av högskolestudenter för att inspirera tjejer att söka sig till teknikbranschen. XLENT är med och sponsrar initiativet där nio kvinnliga medarbetare är mentorer till varsin tjej från KTH – som i sin tur är mentor till en gymnasietjej. Genom att samla gymnasietjejer, universitetsstudenter och näringsliv vill Pepp skapa sammanhang där tankar och erfarenheter utbyts, samtidigt som mångfalden i tech-branschen ökar.

 

Under onsdagen anordnade XLENT en inspirationskväll för studenterna som började med mingel och mat. Studenterna delades in i fem grupper och fick besöka stationer med aktiviteter som på ett eller annat sätt är kopplade till vad en IT-konsult gör på dagarna.

 

Tjejerna fick testa på ett par övningar, bland annat inom kommunikation och agilt samt se hur några faktiska kundcase gått till. På plats var även Jeja Svensson från Svensk Elitfotboll som berättade om digitaliseringen av Sveriges fotbollsarenor och deltagarna fick reflektera över hur arenaupplevelsen kan bli ännu bättre.

 

Ebba Lindgren som läser till ingenjör inom Flyg- och Rymdteknik på KTH är projektledare för Pepp i Stockholm. Hon blev engagerad i Pepp redan på gymnasiet och har tidigare år både själv varit mentor och haft mentorer från KTH och näringslivet.

 

“Under min studietid har jag i samband med inspirationseventen hos Pepps samarbetspartners fått lära mig skillnaden mellan att plugga till ingenjör och att verkligen jobba med det. Onsdagens inspirationsevent gav mycket nya insikter om IT-konsultyrket. Jag tror aldrig att jag fått en sån enkel och tydlig beskrivning av ordet ‘agil’ eller blivit så glad av att träffa företagsrepresentanter. XLENT har under samarbetet visat på ett enormt engagemang från alla sina mentorer och medarbetare, vilket har smittat av sig på oss deltagare i Pepp!” säger Ebba.

 

Vill du veta mer om Pepp och hur du kan engagera dig i programmet, besök www.blipepp.nu

Fler nyheter.