XLENT fördjupar samarbetet med Novare Potential

XLENT och Novare Potential går in i ett strategiskt partnerskap och fördjupar samarbetet ytterligare. Genom samarbetet når XLENT fler talanger med bakgrund från hela världen.

Novare Potential arbetar som ett rekryterings- och bemanningsbolag med syfte att leda nyanlända in på den svenska arbetsmarknaden. Genom utbildningen Software Development Academy samlas motiverade talanger från hela världen, alla med olika bakgrund men samma drivkraft att utvecklas. 

 

XLENT påbörjade samarbetet med Novare Potential redan 2017 men har under senaste året gått in i ett djupare och mer långsiktigt samarbete.

 

I XLENT har vi hittat en samarbetspartner som delar våra värderingar, sätt att se på människor och vad som driver affären framåt vilket gör det lätt att samarbeta. Jag är också glad över att se att synen på hur mångfald kan berika affären har resulterat i konkreta actions och framförallt rekryteringar av duktiga personer.” Säger Farzad Golchin, grundare och VD på Novare Potential.

 

Manoj Ayra har varit på XLENT sedan augusti 2018 och redan efter ett par veckor började han sitt första kunduppdrag där han bland annat fick arbeta med en integrationslösning som XLENT har utvecklat. 

 

Jag har fått en massa erfarenheter och lärt mig otroligt mycket sedan jag började på XLENT, både när det gäller begrepp och tekniker. Här har jag verkligen kunnat utveckla mina färdigheter och kunnat bidra till att leverera till våra kunder.” säger Manoj.

 

XLENTs senaste rekrytering via Novare Potential är Soraya Behroozian som började i slutet av 2019. Hon ser fram emot att arbeta som konsult och få möjlighet att jobba med olika uppdrag och lära så mycket som möjligt. ”Det ska bli spännande att se vart det tar mig – just nu trivs jag av att vara inom en bransch som ständigt är i utveckling. Jag upplever att XLENT är en inkluderande och välkomnande arbetsplats, det känns riktigt kul att vara här!”

 

Som för många andra bolag inom IT-branschen är det en ständig utmaning att hitta talanger, men genom samarbetet med Novare Potential har XLENT en extra plattform att nå den kompetens som efterfrågas. “Vi är övertygade om att det stärker oss som företag ytterligare att våra medarbetare har olika bakgrunder och olika erfarenheter och perspektiv.” avslutar Lina Björklund på XLENT som varit delaktig i att rekrytera flera personer från utbildningen.

 

Vill du veta mer om Novare Potential? Besök deras hemsida här.

 

På bild: Soraya Behroozian, Manoj Ayra, Lina Björklund och Johan Stålnacke, XLENT.

 

Fler nyheter