Lyckat när rekryteringståget anlände i glada Hudik

 

Självklart var XLENT med när Rekryteringståget initierades för första gången, då ett abonnerat tåg gick från Stockholm till Hudiksvall med personer som var nyfikna på hur det är att leva och bo i staden. Ett lyckat initiativ av Hudiksvalls Näringslivsbolag för att locka fler att bosätta sig i området!

2018-09-20

 

I söndags avgick för första gången Rekryteringståget, ett abonnerat tåg från Stockholm till Hudiksvall med personer som var nyfikna på hur det är att leva och bo i staden. Väl på plats i Hudiksvall arrangerades en rekryteringsmässa där XLENT och ett 30-tal andra lokala företag fanns på plats för att presentera sig och berätta om de kompetensbehov som finns i staden nu och de kommande åren. Mässan var öppen för alla och under dagen hölls presentationer både av lokala företag och personer som flyttat till Hudiksvall från andra orter.

 

Det var första gången som något liknande anordnats och arrangemanget blev väldigt lyckat med över 400 besökare. För de besökare som ville se mer av Glada Hudik fanns även möjlighet till en guidad tur genom staden och för de små anordnades barnaktiviteter i mässhallen så att föräldrar i lugn och ro kunde mingla bland potentiella arbetsgivare.

 

“Det var en väldigt lyckad mässa med många nya bekantskaper. Vi vill vara en naturlig del av utvecklingen av det lokala näringslivet och vi har tradition och mycket bra erfarenheter av återvändare och hitvändare. Stort tack till HNA för ett välarrangerat och välbesökt arrangemang!” säger Lennart Sundh som ansvarar för XLENT-kontoret i Hudiksvall.

Fler nyheter.