Utveckling av auktionssite till välgörenhetsorganisation

 

Tillsammans med ett gäng studenter hjälpte XLENT organisationen Ingenjörer utan gränser att utveckla deras auktionssite som bidrar till att samla in pengar till volontärprojekt i Afrika.

2018-05-23

 

Under lördagen den 5 maj anordnades XLENT Bootcamp där studenter fick komma och testa jobba i ett riktigt IT-projekt. I samarbete med organisationen Ingenjören Utan Gränser hade dagen planerats för att förbättra deras auktionssite som XLENT var med och byggde för fyra år sedan.

 

Ingenjörer utan gränsers finansieringsutskott från Linköpings Universitet var på plats för att prioritera vad som var viktigast att förbättra på auktionssiten, som är en del i deras arbete att finansiera volontärprojekt i Ghana och Tanzania.

 

”För oss är julauktionen en viktig del av finansieringsutskottets årliga arbete då alla sponsorbidrag oavkortat går till våra volontärprojekt i Afrika. Utöver detta får Ingenjörer utan gränser också ett ypperligt tillfälle att marknadsföra syftet med organisationen som är mer än bara volontärprojekten – vi inspirerar unga till ingenjörsutbildning, håller i läxhjälp och i event med fokus på ingenjörsrelaterade ämnen. Dagen på XLENTs kontor var superkul, och alla var oerhört duktiga, både XLENTare och studenterna. Vi är väldigt tacksamma att XLENT hjälper till att möjliggöra detta och vi är väldigt nöjda med resultatet. Det ska bli spännande att få pröva den nya auktionshemsidan i år!” säger Emily Tran från Ingenjörer utan gränser.

 

Efter en intensiv dag där de lyckades lösa många förbättringar på siten var både studenterna och XLENTarna mycket nöjda. Ett av de bättre Bootcamp som har anordnats tyckte flera på XLENT efter att ha utvärderat dagen.

 

”Att anordna ett sådant här event är ett bra tillfälle för oss att träffa potentiella rekryter samtidigt som vi gör något bra, genom att göra något på riktigt, för en välgörenhetsorganisation. I detta format får vi en bra bild av deltagarna eftersom vi verkligen försöker få dem delaktiga i allt från sprintplanering till själva utvecklingen. Det blir även intressant för deltagarna själva då de får en känsla för hur det är att jobba i ett agilt utvecklingsprojekt. Väldigt roligt att det blev så lyckat!” säger Martin Eklund, en av utvecklarna från XLENT som var med och anordnade Bootcamp.

Fler nyheter.