XLENT effektiviserar tävlingsadministrationen för svenska idrottsförbund

 

XLENT har utvecklat ett nytt tävlingsadministrativt system för individuella idrotter som ska underlätta både för idrottsförbund och föreningsmedlemmar. Allt startade via ett samarbete där flera förbund gick samman för att de hade samma behov och behövde ett system som förenklade deras arbete.

2018-01-16

 

IndTA är ett nytt webbaserat tävlingsadministrativt system som anpassat för individuella idrotter. IndTA består dels av en publik del som innehåller tävlingskalender, arrangemangsinformation, tävlingsanmälan, resultatlistor, serier och ranking. Det innehåller även en administrativ del för bland annat administration av arrangemang, anmälningar, dataöverföring och ytterligare funktioner på förbundsnivå.

 

De idrottsförbund som hittills anslutit sig till systemet är Svenska Cykelförbundet, Svenska Konståkningsförbundet, Svenska Skidskytteförbundet, Svenska Skyttesportförbundet och Svenska Islandshästförbundet. Nästa förbund på väg in är Svenska Gymnastikförbundet.

 

Projektet med plattformen IndTA har pågått sedan 2015 och XLENT har varit med från start. Till en början var det ett mindre system, men efter att fler förbund har anslutit sig så har systemet växt och fått mer betydelse för förbunden. XLENT har hjälpt till med allt från kravställning, lösningsdesign samt utveckling av applikationen. Detta i ett samarbete med IT-leverantören Candidator som huvudleverantör för hosting medan XLENT har stått för den applikatoriska delen i form av utveckling, underhåll och applikatorisk drift. ”Att få vara en del av Sveriges idrott och få hjälpa till att stötta och utveckla verksamheten alltifrån barn- och ungdomsverksamhet till elit känns fantastiskt! Samarbetet har fungerat hur bra som helst!” Säger Malin Nordstrand som är ansvarig på XLENT i syd.

 

Projektledare Cecilia Edstam från Skyttesportförbundet om framtagandet av systemet och samarbetet med XLENT & Candidator.
”Flera av idrotterna hade tidigare ett gemensamt system, men med denna version har vi tagit allt ett steg längre. Vi har ett bra samarbete med XLENT och Candidator. Alla parter är lyhörda för önskemål och justeringar vilket gör att systemet hela tiden har utvecklats för att passa våra ändamål.”

 

Vad är fördelen med detta system mot hur det tidigare varit?
”Dagens tävlingskalender samlar alla idrottsförbundets tävlingar på ett snyggt och överskådligt sätt. Nu är det enkelt för både föreningar och medlemmar att anmäla sig till tävlingar. Medlemmarna kan nu betala anmälningsavgiften direkt i systemet, vilket inte var utvecklat i vårt föregående system. Det finns även mervärden då det finns möjlighet att ta fram klasshanteringar, serier och ranking.” säger Cecilia

 

Cecilia Dahl, konsult och lösningsarkitekt på XLENT, en av konsulterna som varit med från start i projektet säger så här om samarbetet: 

”Det har varit otroligt stimulerande och lärorikt att se hur förbunden arbetar i sin verksamhet och få vara en del i att de kan växa, få mer kontroll och utvecklas tillsammans med dem. Utmaningen har varit att få systemet att samverka så varje förbund får sina specifika krav och önskningar uppfyllda. En otroligt kul kund att jobba med.”