XLENT förstärker i södra Sverige

 

Vi hälsar Magnus Dahlquist och Niklas Åkesson välkomna till XLENT Syd.

 

2017-09-20

 

Magnus Dahlquist har ett stort intresse i ledarskap inom IT. Han har jobbat med olika ledarroller sedan 1990-talet och kommer senast från IKEA IT. Med erfarenheter inom såväl drift, systemutveckling, verksamhetsutveckling som säkerhet och riskhantering blir han ett välkommet tillskott till XLENT. Magnus roll på XLENT kommer främst vara som konsult inom IT Management men kommer också vara engagerad i affärsutveckling.

 

– Jag började på XLENT 1 september 2017 och känner mig redan XLENT. Det finns en professionalism som jag uppskattar samt så finns en mycket öppen atmosfär. Jag uppskattar också den enkla platta organisationen som skapar närhet till beslut och dialog. Att sedan människorna som arbetar på XLENT har stort hjärta, engagemang och kunnande är riktigt bra för såväl trivsel som bra leverans av våra tjänster. Jag ser fram emot att möta våra kunder, förstå deras behov och sedan att leverera värde, det är något som ger mig positiv energi!

 

På fritiden spenderas den största tiden med familjen. Den tid som blir över ägnar han främst åt att umgås med sina vänner och att träna. Är kampsportsutövare sedan slutet av 70-talet och detta är fortfarande ett av Magnus största intresse.

 

Niklas Åkesson började sin bana inom IT på ett livsmedelsindustri-företag i Kristianstad där han hade en lång anställning som IT-ansvarig och tekniker. Efter det har han sysslat med allt från Microsoft-tekniker inom olika områden till längre uppdrag som Windows server konsult. Nu senast kommer han från Axians där han jobbade som förvaltare inom Identitets-system.

 

På XLENT kommer Niklas att fortsätta jobba inom IAM (Identity and Access Management) som förvaltare.

 

– Detta är ett område som jag länge har brunnit för då korrekta uppgifter i alla system via automatik sparar mycket tid och pengar för företag. Mina kollegor här på XLENT är inte direkt nya utan vi har jobbat ihop tidigare vilket var en tung anledning till att jag inte tvekade med att börja hos XLENT. Min tid här har varit utomordentligt positiv med en härligt framåtanda hos alla. Minst sagt inspirerande!

 

Förutom att spendera tid med familjen på sin fritid cyklar Niklas landsvägscykel och mountainbike, spelar innebandy och fotboll. Senaste tiden har hemautomation tagit upp mycket av hans tid, med att styra och övervaka allt från lampor, dörrar, bevattning till att få reda på när posten har anlänt i postlådan och vem som ringer på ytterdörren.

 

Varmt välkomna till XLENT, Magnus och Niklas!