XLENT har utvecklat utbildningsapp för barn

 

XLENT i Umeå har utvecklat den nya versionen av appen Bornholmslek. Nu lanseras utbildningsappen som ska förbereda barn att lära sig läsa och skriva, både till Android och iOS.

2017-12-21

 

XLENT har under hösten arbetat med företaget Ing-Read AB för att utveckla ett spel som ska underlätta barns språkutveckling. Sedan tidigare fanns en iOS version av spelet som var tillgängligt för iPads. XLENT fick i uppdrag att bygga om spelet från grunden för att göra det tillgängligt till både Android och iOS och spelbart på både telefoner och surfplattor.

 

Utvecklingen har skett i spelmotorn Unity som tillåter att samma kod kan användas för att bygga både Android och iOS versioner av spelet. Detta gjorde utvecklingen dubbelt så snabb och förvaltningen hälften så omfattande.

 

”Vi är supertaggade på att lansera apparna då projektet varit jättekul och resultatet blev väldigt bra!” säger Anton Jonsson och Hanna Öhman som utvecklat spelet.

 

Bornholmslek bygger på den kända Bornholmsmodellen och ska genom appens olika lekar förbereda barn att lära sig läsa och skriva. Den lämpar sig för barn från ca 3 år och uppåt, och passar lika bra på förskolan/skolan som hemma. Där kan barnen tillsammans med en vuxen eller läskunnig kamrat bland annat träna på att koppla ihop ljud med rätt bild, lyssna på animerade sagor, leka rimlekar och bygga och skriva ord med hjälp av bokstavsljud.

 

Här finns de nya versionerna av Bornholmslek:
Android
Apple iOS

 

Fler nyheter.