XLENTLINK-dagarna 

 

Spännande möten med studenter från Linköpings Universitet när XLENT ställde ut på LINK-arbetsmarknadsmässa.

2017-12-01
 

I takt med att IT-branschen växer och efterfrågan på arbetskraft är hög så finns ett stort intresse både från studenter och företag att vara på plats på arbetsmarknadsmässor som LINK. XLENT-medarbetare från Linköping och Stockholm stod på mässan för att berätta om hur det är att arbeta som IT-konsult och med förhoppningar att träffa framtida medarbetare. Ca 70 företag ställde ut under mässdagen och hundratals studenter minglade runt på universitetsområdet bland montrarna.

 

“För oss är det ett viktigt att vara med på arbetsmarknadsmässor som denna. Vi ser det som ett utbyte, både att marknadsföra oss själva som arbetsgivare men också att vi ska få en insyn på vad studenter idag söker för typ av erfarenheter i arbetslivet och vilka utbildningar som passar vår verksamhet.” säger Anna Winell, ansvarig för XLENT i Linköping och Norrköping.

 

LINK-dagarna är riktade mot program inom data och IT och de yrken som är mest efterfrågade i branschen idag är framförallt systemutvecklare.

 

“XLENT letar efter studenter som gillar att sättas i situationer de inte befunnit sig i förut. Det viktiga är inte att man kan allt när man börjar hos oss, utan att man är villig att lära sig. I gengäld erbjuder vi en varierande och trygg miljö där man tillåts göra snedsteg och lära sig av sina misstag, samtidigt som man får det stöd man behöver för att ta sig framåt och utvecklas i en snabb takt.” säger Jakob Ståhl, utvecklare på XLENT i Stockholm.

 

Har du frågor eller funderingar kring jobb eller exjobb på XLENT, kontakta något av våra kontor eller kolla in våra lediga tjänster här!