XLENT rekryterar från Högskolan Dalarna

 

För andra året i rad bjöd XLENT in studenter från Högskolan Dalarna till kontoret i Borlänge. Denna gång kom över 40 studenter som var nyfikna på livet som IT-konsult!

2018-12-07
 

Under torsdagen anordnade XLENT ett event för studenter som går andra och tredje året på Systemvetenskapliga programmet på Högskolan Dalarna. Det visade sig vara väldigt populärt och XLENT fick till och med sätta stopp för anmälningarna för att alla skulle få plats i lokalen på Ovanbrogatan i Borlänge. 

 

“Det är jätteroligt att så många vill komma och träffa oss! Här har vi en möjlighet att få berätta om vilka vi är och samtidigt lära känna nya hungriga förmågor som vill bli entreprenörer i ett växande företag.” säger Per-Anders Norell som driver XLENT i Borlänge och Sandviken.

 

På XLENT i Borlänge har man sedan i våras rekryterat fyra nya medarbetare som kommer direkt från skolan, varav tre kommer från Högskolan Dalarna. Dennis Lipponen var en av studenterna som var med förra året och nu jobbar han som systemutvecklare på XLENT: 

 

“Jag fick en bra känsla för XLENT som ett familjärt företag där alla verkade vara delaktiga. Jag gjorde både en kurs och min C-uppsats här så det kändes som en naturlig övergång från skolan till att bli anställd, och jag stormtrivs! Mycket tack vare att man får vara så delaktig i hela bolaget och ta så mycket ansvar redan från start.” säger Dennis.

Fler nyheter.