PORTRÄTT
 

Träffa Daniel som är en riktig cykelfantast

När vår kollega Daniel Jönsson inte konsultar inom ledning, styrning och affärsutveckling kastar han sig gärna ned för branta berg med sin mountainbike, helst ska det vara både tekniskt och fysiskt utmanande!

Daniel Jönsson på MTB-cykel

Daniel jobbar på kontoret i Göteborg som konsult inom ledning, styrning och affärsutveckling. Han började på XLENT hösten 2018 och lyfter fram medarbetarna, den familjära, varma och enormt välkomnande stämning som XLENTs största tillgång.

 

Förutom sitt arbete, har han en stor passion för träning. Han har sedan barnsben tränat i olika former och hälsa och välmående har för honom alltid varit en grundpelare och ett sätt att samla kraft till kommande utmaningar. För många år sen upptäckte han cykling och mountainbike, sen dess har intresset växt sig allt starkare. Daniel kastar sig gärna ner för ett brant berg när tillfälle ges och möjlighet uppstår, flera gånger per vecka på en hög teknisk nivå.

 

Daniel har testat allehanda sporter, bl.a. ishockey, thaiboxning, brasiliansk jiujitsu och crossfit. Alla idrotter där det krävs ett stort hjärta och stark vilja för att bli framgångsrik. I spåren av sporternas extrema natur följde skador och till sist fick Daniel inse att det var dags att byta inriktning. In kom mountainbike, en disciplin inom cyklingen som för kroppen är mild i jämfört med ovan nämnda sporter, men där adrenalin och kickar är ett vanligt inslag.

 

”Mountainbike är roligt och intressant ur många synvinklar, det finns olika tävlingsformer för alla som önskar tävla, oavsett skicklighetsnivå. Det finns även en stark gemenskap cyklister emellan, ett sunt umgänge och ett spännande sammanhang. Utöver det finns det ett äventyrligt inslag, där du kan söka efter nya miljöer samtidigt som du får din vardagliga motion, ett alldeles utmärkt sätt att uppleva natur och mark, hemma i Sverige och utomlands.”  berättar Daniel.

 

Vill du veta mer om våra andra medarbetare? Klicka här!