PORTRÄTT

 

Träffa utvecklaren Fredrik som tecknar serier

Fredrik Viksten har många talanger, förutom att han är en duktig utvecklare beskriver han teknik på ett roligt och enkelt sätt genom sitt serietecknande. 

Porträtt av Fredrik Vikström
Närbild på Fredrik Vikströms händer när han serietecknar

 

Serierna binder ihop Fredriks intressen

Fredrik är en kille med många intressen och på sin blogg Rapsberryfield.life kan man följa hans hobbys inom programmering, elektronik och serieteckning på ett roligt och annorlunda sätt. Han har alltid haft ett intresse för att teckna och just serietecknandet blev ett sätt att binda ihop sina, som han själv kallar, spretiga intressen.

 

“Jag vill förklara IT på ett lekfullt och lättförståeligt sätt, det kan vara rätt komplext att prata om teknik och genom serierna hoppas jag att inspirera andra att bli mer intresserade!” säger Fredrik

 

Från ekonomi via Moskva till IT

Fredrik är uppvuxen i Fränsta i västra Medelpad men flyttade därifrån när han började studera. Först blev det en Ekonomiexamen, sen flyttade han till Moskva där han studerade ryska och sist men inte minst tog han en examen i Marknadskommunikation & IT på Stockholms Universitet. Nu har han landat på XLENT där han arbetar med systemintegration, ett komplext område inom IT där det gäller att ha koll på det mesta - och han älskar det!

 

Förutom teknik och serietecknande så finns det plats för fler intressen i Fredriks liv. I 17 års-åldern började han träna Judo vilket han fortsatt med, och trots att han inte tävlar längre så är han involverad i judoklubben SPIF där han är en mycket uppskattad tränare för barn och ungdomar.

 

Kolla gärna in Fredriks blogg på www.raspberryfield.life

 

Vill du också jobba med vårt integrationsteam på XLENT? Klicka här!