Herman Gustafsson

Konsult inom Data Analytics/Business Intelligence - XLENT Malmö

Vad jobbar du med på XLENT?

Min roll är som konsult inom data analytics även känt som beslutsstöd eller Business Intelligence (kärt arbetsområde har många namn). Som konsult arbetar jag i projekt med målsättning att våra kunder ska kunna ta mer välgrundade beslut med hjälp av data. Utöver det är jag också partner på XLENT i Malmö vilket innebär att jag arbetar med att driva bolaget framåt på olika sätt.

 

Vad är det bästa med att arbeta som konsult?

Jag skulle kunna korta ner det till variation, utmaningar och flexibilitet. Alla företag ser olika ut så varje ny kund kommer generera nya lärdomar. Detta innebär också att arbetet sällan är enformigt och jag får möjlighet att träffa nya människor vilket jag tycker är superkul.

 

Hur skulle du beskriva kulturen på XLENT?

Familjär. Även om XLENT finns över hela landet tycker jag att det finns en öppenhet och välkomnande stämning oavsett vart i Sverige man befinner sig. Det finns alltid någon att vända sig till med frågor och funderingar.

 

På vilket sätt är XLENT en flexibel arbetsplats? 

Vi har kontor men det går lika bra att arbeta någon annanstans ifrån så länge det passar med våra kunder. Samma sak gäller arbetstiden, även om det är enklast att jobba under normala kontorstider finns det ändå en stor möjlighet att justera utefter egna behov. Vi ges helt enkelt friheten att själva styra våra arbetsdagar.

 

Vad skulle du ge för tips till någon som är intresserad av att arbeta på XLENT? 

Kontakta ett lokalt XLENT-kontor i närheten där du bor. Vi ger dig gärna möjligheten att prata med flera personer så att du kan skapa dig en god bild av hur det är att arbeta hos oss. Och om du bor i Malmö så får du gärna höra av dig till mig, så bjuder jag på en kaffe eller ett digitalt snack!

 

 

Träffa fler av våra medarbetare