Jonas Nord

Systemutvecklare - XLENT Hudiksvall

Vad jobbar du med på XLENT? 

En stor fördel med att vara konsult är att t.om en så pass rak fråga som vad jobbar du med? kan få ett flytande svar. Just nu jobbar jag som mjukvaruutvecklare med fokus på frontend, men jag har även jobbat som programmeringsutbildare och medverkat i kravfångstarbete.

 

Vad är det bästa med att arbeta som konsult? 

Det bästa kan sammanfattas i ett ord: Flexibilitet. 

Att vara konsult ger mig friheten att byta arbetsuppgifter och vardag utan att byta arbetsgivare. Jag får möjligheten att (i samråd med kund) arbeta från olika platser och i olika situationer allt medan jag har samma team i ryggen på det egna kontoret.

 

Hur skulle du beskriva kulturen på XLENT? 

Kulturen är härligt nördig i bred bemärkelse, det är naturligt att dela med sig av sina passioner såväl inom som utanför arbetet. Jag tycker XLENT har hittat en bra balans mellan det familjära och det professionella, det finns gott om utrymme för personlighet men vi står på en grund av professionalism. 

 

På vilket sätt är XLENT en flexibel arbetsplats? 

Generellt sett så går det mesta att lösa bara kunden är ok med det. Under mina 2½ år på XLENT har jag exempelvis fått jobba på distans från Holland, Västerbottens inland och fjällen – samt ta extra lång sommarledighet för en två månaders vandring. Det är förstås frihet under ansvar, men att känna att jag minsann kan promenera en extra kvart på lunchen eller välja att jobba igen några timmars arbete under strålande väder en annan dag är guld värt för mig och gör XLENT till en flexibel arbetsplats.

 

Vad skulle du ge för tips till någon som är intresserad av att arbeta på XLENT? 

Just Do It! Skämt åsido, kolla upp ifall vi finns i din stad på xlent.se och släng iväg ett mail så kommer någon av mina kollegor svara. Vill du veta mer så går det ofta att hitta XLENT på t.ex arbetsmarknadsdagar på olika universitet och på LinkedIn. Jag vet ingen hos oss som skulle avvisa en fråga om hur det är att jobba här, så fråga! 

Träffa fler av våra medarbetare