Möt utvecklaren Jonas som trivs bäst på vandrande fot

Efter studierna flyttade Tyresöpojken Jonas till Hudiksvall för att komma närmare naturen och bejaka sitt intresse för vandring och friluftsliv

Till vardags arbetar Jonas som systemutvecklare på XLENT i Hudiksvall. Han tog sin examen från Linköpings Universitet våren 2019 och efter det gick flyttlasset upp till natursköna Hudik, ett val för att komma närmare sina största intressen, vandring och friluftsliv.

 

Jonas är en person som går helhjärtat in i allt han gör – allt från studierna, till arbetet och sina intressen. Att ta ett jobb som konsult direkt efter studierna ångrar han inte en sekund. 

 

“Man lär sig så mycket som konsult och jag känner att både kollegor och kunder jag jobbar för har tillförlit till min förmåga och vill att jag ska växa och lära mig mer. En riktig win-win med andra ord.”

 

På fritiden tillbringar Jonas mycket tid i löpspåret och på gymmet, han tränar för att hålla kroppen frisk  och må bra, men det ligger också till grund för att kunna utföra sitt stora intresse för långa fjällvandringar. Han fastnade stenhårt för det när han sommaren 2017 åkte upp till Abisko för att vandra Dag Hammarskjöldsleden mellan Abisko och Nikkaluokta. Då blev det 10 mil på fyra dagar och många spännande möten och utmaningar.

 

Efter det har han utökat längden och tiden på sina vandringar, både i svenska fjällvärlden och i USA. När Jonas tog examen sommaren 2019 firade han det genom att gå 90 mil i de svenska fjällen, från Grövelsjön via Åre och Hemavan för att sedan avsluta vid Treriksröset.

 

“Vandringen är ett sätt för mig att må bättre och koppla bort från vardagen. Jag uppskattar mina vardagsrutiner och farten som finns i konsultyrket men jag upplever att mina kortare dags- och helgturer gör att jag kan fokusera bättre. De långa sommarvandringarna gör mig lugnare och jag mår bättre, sen kommer jag tillbaka till vardagen med nya insikter och en sundare förhållning till min tid och mina relationer. Jag kan verkligen rekommendera vandring eller annan aktivitet som gör att man under en längre tid är ifred i sitt eget huvud samtidigt som man rör sig!” avslutar Jonas.

 

Vill du veta mer om våra andra medarbetare? Se här!

Fler porträtt