Möt Michaela – Managementkonsult med kärlek för ridsport

Michaela Alerius är en driven tjej som alltid går all in i det hon gör! Inte minst med ridningen där hon vunnit flera mästerskapsguld med sina Islandshästar.
Porträtt av Michaela Alerius och en häst

Michaela Alerius jobbar som managementkonsult på XLENT. I rollen hjälper hon kunder utveckla, effektivisera och förbättra sin verksamhet. Hon jobbar i ett team som fokuserar på Management och IT Management, där de genom att tillämpa kunnande inom ledning, styrning, strategi och operationell effektivitet skapar en varaktig förändring tillsammans med sina kunder.

 

Att jobba som managementkonsult har alltid funnits på Michaelas näthinna och något som hon intresserats av. Det var nyfikenheten som fick henne att ta en master inom IT och Management från Linköpings universitet och efter studierna jobbade hon på Deloitte inom Risk Advisory.

 

Efter att ha byggt upp erfarenhet för risk management var de dags att utforska det hon egentligen ville jobba med: analys, strategi, processutveckling och framförallt rådgivning.

 

"Jag vill hjälpa kunder utveckla och effektivisera sin verksamhet för att framtidssäkra verksamheten. Det bästa med XLENT är att jag får delta i olika uppdrag och därmed fyller på min verktygslåda med nyttiga erfarenheter från både kunder och kollegor.”

 

Michaela ser möjligheten att utveckla verksamheter inom olika branscher som ett privilegium som ger massvis med kunskap!

 

När hon inte fokuserar på arbetet så är Michaela är en riktig stalltjej och har ridit ända sedan 2-årsåldern. Kärleken för hästar har alltid tagit upp en stor del av hennes liv och har resulterat i flertal Svenska Mästerskapsguld!

 

"Jag älskar att utvecklas tillsammans med min häst och ständigt sträva efter nya mål. För mig är stallet och hästarna min fristad och det passar perfekt efter en lång dag på jobbet att åka ut till stallet för att rensa tankar och samla ny energi" 

 

Vill du veta mer om våra andra medarbetare? Klicka här!