Projekttyp:

Integration / Systemutveckling

Kund:

SATS ELIXIA

Kontaktperson:
Niclas Engborg

+46 70-877 80 73

niclas.engborg@xlent.se

De arbetar i gymmet och är ständigt i rörelse. SATS ELIXIAs personliga tränare har stor nytta av sitt mobila arbetsverktyg som effektiviserar såväl planering, som försäljning och administration.

Utmaning

SATS ELIXIAs personliga tränare jobbar mestadels ute i gymmet och har begränsad tillgång till datorer under arbetstid. För att underlätta de personliga tränarnas vardag ville SATS ELIXIA ta fram ett mobilt arbetsverktyg med funktioner för dagliga administrativa behov.

Lösning

XLENT har utvecklat en responsiv webbsida (PT mobilitet) med funktioner som underlättar vardagen för SATS ELIXIAs personliga tränare. Lösningen är fullt integrerad med SATS ELIXIAs affärssystem och CRM-system. Integrationen var enkel att genomföra tack vare den integrationsplattform som redan fanns på plats. PT-mobilitet driftas i Microsofts molntjänst Azure och fungerar som ett enklare, mobilt komplement till SATS ELIXIAs övriga CRM-system. I samarbete med SATS ELIXIA har XLENT ansvarat för hela projektet, vilket innebär allt från förstudie till design, projektledning och systemutveckling.

Appen ger mer tid till våra personliga tränare ute i gymmet med medlemmar.

- Johan Jansson, IT Arkitekt/Teamledare IT, SATS ELIXIA
Resultat

Med hjälp av den helt responsiva applikationen, PT-mobilitet, kan SATS ELIXIAs personliga tränare i Sverige, Norge och Finland sköta sina viktigaste rutiner mobilt i telefonen eller läsplattan.
I applikationen kan personliga tränare enkelt hitta kontaktuppgifter till sina kunder, boka och avboka möten, samt klarmarkera genomförda möten. Varje personlig tränare kan också löpande se hur de ligger till för att nå sina personliga mål för månaden. Sammanfattningsvis innebär detta en förbättrad kundservice och ett effektiviserat arbete med försäljning, planering och administration.

Om SATS ELIXIA

År 2014 gick SATS och ELIXIA samman och blev på så sätt Nordens ledande träningskoncern med målsättningen att aktivera människor för förbättrad hälsa och ökad livskvalitet. I Sverige namnändras alla ELIXIA-center till SATS medan centren i Norge och Finland fortsätter att operera som två varumärken.