Miljövänlig pendlarbil

XLENT i Örnsköldsvik har investerat i en smart och miljövänlig lösning att ta sig till sina kunder. Nu har elbilen börjat rulla på vägarna i Ångermanland.


Varje dag pendlar några av XLENT-kollegorna i Örnsköldsvik 6 mil till en av kunderna som sitter på annan ort. Johannes Brorsson jobbar som IT-tekniker på XLENT och är en riktig elbils-fantast! Han såg en möjlighet att sänka kostnaden för bilresandet och samtidigt tänka på miljön genom att investera i en elbil.

“Min entusiasm för elbilar har gjort mig till miljökämpe och mitt stora teknikintresse spelar förstås också in. Jag driver en Facebookgrupp som heter ”Elbil Örnsköldsvik” med 120 medlemmar och jag har skrivit en hel del insändare till den lokala tidningen Allehanda i ämnet.” berättar Johannes.

Efter att de tittat på och provkört diverse bilar, både elbilar men också ladd-hybrider kom de fram till att Hyundai IONIQ Electric var den bil som passade XLENTs behov bäst. Dessutom laddar de bilen gratis i motorvärmar-stolparna både vid kontoret i Örnsköldsvik och hos kunden. Totalt sparar XLENT ca 2000:- per månad genom att använda ett mer miljövänligt alternativ att pendla till arbetet.

“Vi är mycket nöjda med valet vi gjort. Jag rekommenderar fler att se över era bilkostnader, både privat och på företaget. Det kan finnas tusenlappar att spara genom att byta till en ny elbil redan idag!” avslutar Johannes.


Relaterat material