Ny app ska göra aktiviteten att plocka skräp roligare

XLENT har tillsammans med organisationen Håll Sverige Rent utvecklat skräpplockarappen Skrappen. Appen lanseras i samband med Håll Sverige Rent dagen den 15 september – en dag för att påminna varandra om att sluta skräpa ned!


För drygt ett år sen startade ett samarbete med organisationen Håll Sverige Rent då XLENT anordnade ett Bootcamp för studenter som fick testa på hur ett riktigt IT-projekt går till. Under den dagen lades grunden till den app som nu lanseras som skräpplockarappen Skrappen.

Efter Bootcampet har XLENT fortsatt arbetet med att utveckla appen efter önskemål från Håll Sverige Rent. XLENTs Christoffer Lambertsson har nu färdigställt den nya appen, som finns att ladda ned både för Android och iOS och ska göra aktiviteten att plocka skräp roligare!

“Det är verkligen superkul att jobba tillsammans med Håll Sverige Rent och tillsammans göra något som kan bidra till mindre skräp i städer, natur och hav.” säger Christoffer.

Skrappen ger dig en möjlighet att registrera din skräpplockning så att du kan se hur stor skillnad en gemensam insats kan göra, genom att skapa Skräpplockarevenemang där dina vänner kan delta eller delta i någon annans evenemang.

”Vi upplever att många människor vill engagera sig och göra något aktivt för att stoppa skräpet. Med Skrappen finns en unik möjlighet att registrera sin skräpplockning och bli en del av en tillsammanseffekt där varje litet skräp räknas.” säger Lisa Possne från Håll Sverige Rent.

Håll Sverige Rent dagen
På lördag den 15 september anordnas den första Håll Sverige Rent dagen. 15 september är också World Cleanup Day – en dag då människor över hela världen engagerar sig mot skräpet. Detta för att engagera svenskar i problemen med nedskräpning men fokuserar även på en lösning; genom att vi tillsammans plockar och pratar skräp.

I Kungsträdgården i Stockholm kommer man att fira dagen med roliga aktiviteter, skräpinfo, god mat och scenframträdanden av artisterna Miss Li, Petter, Mariette och Electric Banana Band feat. Bröderna Nordberg. Mark Levengood är konferencier och H.K.H. Kronprinsessan Victoria håller invigningstalet kl 16.

Läs mer om Håll Sverige Rent dagen


Relaterat material