Smarta saker + smarta studenter = lyckat projekt

I ett projekt vid Högskolan i Dalarna har XLENT handlett och stöttat studenter i framtagandet av ett energieffektiviserande temperaturmätningssystem. Snart är det redo att levereras till slutkunder.


XLENT har i flera år hjälpt till med handledning och stöttning under den helt projektbaserade kursen Systemutveckling på internet på Högskolan i Dalarna i Borlänge. Upplägget för kursen är att studenterna på egen hand får initiera, driva och slutföra ett projekt, under handledning av erfarna branschkollegor.

I år deltog Andreas Gustafsson, Fredrik Olsson och August Wande från XLENT i ett spännande projekt där företaget VVSteknik ville ta fram en lösning för att kunna leverera en tjänst bestående av IoT-enheter med trådlösa temperatursensorer till sina kunder. Studenterna som antog utmaningen heter Andreas Silfverling, Erik Rehn, Rasmus Sandström och Magnus Pastuhoff.

Målet var att ta fram en tjänst som låter VVStekniks kunder övervaka och analysera mätningarna i ett webbgränssnitt, för att i slutändan kunna effektivisera energiförbrukningen och fastighetens totala miljöpåverkan. Och i mål gick studenterna.

”Nu återstår att finputsa, trimma och infoga det arbete som studenterna utfört i vårt webbaserade system Verksamhetsplatsen för att sedan göra det tillgängligt för våra kunder”, kommenterade VVSteknik.


Relaterat material