XLENT växer i norr

IT konsultbolaget XLENT etablerades i Umeå för drygt två år sedan. Erik Ölund var då ensam pionjär, och sedan dess har konsultstaben växt till sex starka med en målsättning att fortsätta expandera. Örnsköldsvik är sedan länge en väl etablerad ort inom XLENT-koncernen och går nu tillsammans med Umeåkontoret under det gemensamma namnet ”XLENT Norr”.

– Vi kompletterar varandra bra med olika typer av kompetenser och vi riktar in oss på hela den lokala marknaden norr om Övik, säger Erik Ölund.

Fokusområden för XLENT i Umeå är webb, systemintegrationer, systemutveckling, data warehouse, BI och resurskonsulting, medan fokus i Örnsköldsvik framförallt ligger på systemutveckling, mobilitet och driftåtaganden inom processindustrin.

Under invigningskvällen föreläste affärsutvecklare och projektledare, Peter Johansson, från XLENT Norr om vad som definierar en affärskritisk webbplats idag. Jens Kristensen som jobbar med affärsutveckling på XLENT i Stockholm gick in på upphandlingar av webbprojekt, medan George Sandholm, arkitekt och senior utvecklare från samma ort, avslutade med att exemplifiera hur man kan bedriva ett lyckat webbprojekt.