My ASSA ABLOY- Innovativ app

XLENT har tillsammans med Involve Communication utvecklat en molnbaserad medarbetarapp som stärker samhörigheten inom ASSA ABLOY-koncernen.

Utmaning

ASSA ABLOY har cirka 43 000 medarbetare över hela världen och är världsledande inom lås- och dörrlösningar. Intranätet Keypoint spelar en stor roll i företagets internkommunikation. Det kräver dock login och tillgång till en dator vilket är ett problem då många medarbetare rör sig utanför kontoret och därmed inte har daglig access till innehållet. Utmaningen var att utveckla en mer tillgänglig plattform för internkommunikation i syfte att främja samarbete och stärka samhörigheten inom koncernen.

Lösning

XLENT fick i uppgift att utveckla den mobila medarbetarappen My ASSA ABLOY vars koncept och grafiska design tagits fram av Involve Communication. Appen är helt integrerad med EpiServer och andra interna system som används inom ASSA ABLOY, och kan ses som en förlängd arm till intranätet. Nyheter och annat innehåll pushas från intranätet via Microsoft´s molnlösning Azure till My ASSA ABLOY.

Resultat

Genom molnbaserad teknik i Windows Azure kan ASSA ABLOY nu sprida sin medarbetarapp över hela världen till en låg kostnad. Appen har fått mycket positiv feedback inom koncernen, inte minst av ASSA ABLOYs säljare och medarbetare som reser mycket i tjänsten.

My ASSA ABLOY laddas ned från Appstore och Google Play och finns tillgänglig för både iPhone och Android. Appen är lättnavigerad och enkel att vidareutveckla. Under projektet har XLENT skapat en återanvändbar My Work-plattform där liknande appar lätt kan byggas och anpassas till nya kunder.

 

Om ASSA ABLOY

ASSA ABLOY är världsledande leverantör av intelligenta lås- och dörrlösningar. Sedan ASSA ABLOY bildades 1994 har koncernen utvecklats från ett regionalt bolag till en internationell koncern med 43 000 medarbetare och en omsättning på drygt 48 miljarder SEK.

 

Quote symbol Helene Jagstedt, Content Manager, Digital Channels, ASSA ABLOY

XLENTs positiva energi och engagemang smittar av sig. Tack vare My ASSA ABLOY har våra medarbetare alltid tillgång till den senaste infon när de behöver den. Vi kan varmt rekommendera den här typen av applösning.

Helene Jagstedt, Content Manager, Digital Channels, ASSA ABLOY

Johan Stålnacke

Johan Stålnacke

0708- 77 80 02 Johan.Stalnacke@xlent.se