Forum för ekonomisk debatt

Det blev en riktigt positiv start för SvD Börsforum som lanserades i januari. XLENT är stolta över att ha utvecklat den tekniska lösningen till forumet som fått stor medial uppmärksamhet.

Utmaning

Nordnet och Svenska Dagbladet ville tillsammans skapa en masskommunikativ plattform för ekonomisk debatt. Genom samarbetet hoppades Nordnet kunna nå en ny, bred målgrupp och på så sätt öka den egna försäljningen av värdepapper. Den stora utmaningen var att utveckla ett forum med användbar funktionalitet, som samtidigt skulle klara av stora besöksmängder.

Lösning

XLENT fick i uppgift att utveckla forumet, vars grafiska design tagits fram av Oktavilla. XLENT har anpassat forumet efter Nordnets produktbeställning. Onödigt komplex funktionalitet har skalats bort, och forumet har utökats med egenskaper skräddarsydda för att höja affärsvärdet för Nordnet. Ett exempel är textanalysverktyget som letar efter värdepappersnamn i foruminlägg och sedan länkar till matchande aktier på Nordnets hemsida. Ett specialanpassat stöd för att moderera inlägg i efterhand har också implementerats.

Resultat

Nordnet driver nu, tillsammans med Svenska Dagbladet, ett forum för ekonomisk debatt som redan under lanseringsdagen genererade 30 000 interaktioner. SvD Börsforum har tagits emot positivt i svensk media. Det är ett lättnavigerat forum som fungerar lika bra i mobilen som på datorn.

Om Nordnet

Nordnet är en modern bank som sätter spararnas bästa främst. Nordnet erbjuder tjänster som gör det enkelt att spara, placera och låna. Med smarta lösningar och ett modernt synsätt vänder sig Nordnet till aktiva sparare i de nordiska länderna.

Quote symbol Per Hednert, marknadschef, Nordnet

XLENT är innovativa och jobbar agilt. Ledarskapet har varit tydligt, och vi har en samsyn kring hur projekt ska drivas.  

Per Hednert, marknadschef, Nordnet

Peter Johansson

Peter Johansson

+46 70 877 80 55 peter.johansson@xlent.se