Gävle Växer

2022-11-11

Erfarna IT-arkitekter ansluter till Gävlekontoret

XLENTs nyetablerade kontor i Gävle växer och Anders Wallberg, Niklas Wennberg och Tobias Mattsson har anslutit sig till teamet – tre erfarna IT-arkitekter som tillsammans har drygt 70 års erfarenhet av branschen.

Under 2022 etablerade XLENT ett nytt kontor i Gävle - en strategisk satsning, både för att komma närmare kunder och medarbetare. Niklas Wennberg, Tobias Mattsson och Anders Wallberg förstärker teamet med sina tunga profiler inom utveckling och arkitektur. 

Jag lockades av det småskaliga och lokala där jag som medarbetare har möjlighet att påverka kontoret. Jag tycker det ska bli spännande och inspirerande att se vad vi kan åstadkomma med det nyöppnade gävlekontoret och de nyrenoverade lokalerna mitt i smeten känns klockrent, berättar Niklas Wennberg som haft uppdrag inom olika branscher, både mot privat och offentlig sektor. De senaste åren har han arbetat i leveranser mot skogsbranschen i roller som arkitekt, utvecklare och produktägare. 

Efter 23 år i IT-branschen som arkitekt och systemutvecklare, varav 17 år som konsult, testade Tobias Mattsson återigen att arbeta i en linjeroll. Men så småningom började han dock sakna livet som konsult.

Jag var sugen på att börja konsulta igen och när XLENT hörde av sig och berättade att man skulle öppna ett kontor i Gävle så nappade jag. Jag lockades av XLENTs platta organisationsstruktur och inriktning mot lokala kunder, det tilltalar mig. Jag har bara varit på XLENT i en månad men det känns verkligen som att jag har hamnat rätt.

Anders Wallberg började på XLENT i våras och har tidigare arbetat både som egenföretagare och anställd i olika organisationer där han främst arbetat med systemutveckling och arkitektur.

Jag lockades av att få vara med att bygga upp XLENT i Gävle med det nya kontoret och satsningen som görs här nu. I ett mindre bolag så skapas det en entreprenörsanda där alla behöver vara med att driva bolaget framåt med rekryteringar, representation och marknad, vilket känns kul, säger Anders. 

XLENT i Gävle vill fortsatta växa för att möta kundernas behov av både inhouseleveranser och resurskonsulting och ser ett behov av att utöka teamet med flera olika roller, som projektledare, testledare, både seniora och de som är i början av sin karriär. Vill du veta mer om satsningen eller nyfiken på att jobba med XLENT i Gävle, hör gärna av dig till Anders Wallberg för mer information. 

Kontakt

Anders Wallberg