Tappra Barn Xlent

2020-07-23

Tappra Barn fokuserar på digitalisering

Genom en verksamhetsfokuserad digitalisering vill den lokala välgörenhetsorganisationen Tappra Barn öka sitt värdeskapande för barn som har det tufft i livet runt om i Sverige. Med glädje, hjärta och gemenskap har Tappra Barn skänkt mer än 8 miljoner kronor, en siffra som grundaren Niklas Lillman hoppas ska kunna öka i takt med effektivisering av verksamheten.

Tappra Barn är en insamlingsstiftelse och välgörenhetsorganisation som verkar lokalt och där pengarna går till barn som har det tufft i livet. De är idag verksamma på tre orter i Sverige, som med hjälp av lokala värdar och ambassadörer driver event och tillställningar för att samla in pengar till barnen. Varje år väljer de lokalt ut organisationer efter behov och de undersöker noga vad pengarna ska gå till. I Linköping har de i år valt att samarbeta med Barndiabetesfonden, Storasystrarna, Novahuset och Tjejjouren.

Under de senaste åren har Tappra Barn växt och insett att de är i behov av att digitalisera sig för att kunna fokusera på kärnverksamheten. XLENT inleder arbetet med en förstudie för att se vad verksamheten behöver för att leverera värde och genom det kravställa framtida IT-lösningar. Inledningsvis kommer Dzenan och Ove från XLENT i Östergötland att utföra arbetet tillsammans med Tappra Barn. Till sin hjälp har de Hanna Lundberg från XLENT i Stockholm som stöttar och utbildar inom metodiken Nexus Link. 

Samarbetet med Tappra Barn är inspirerande och givande för oss på flera sätt, vi får möjlighet att använda våra metoder för digitalisering och bredden av XLENTs kompetens samtidigt som vi får möjlighet att vara med att bidra till en organisation som gör gott i samhället. Deras verksamhet ligger helt i linje med våra värderingar inom XLENT och det känns otroligt spännande att få vara med och hjälpa dem att utveckla sin verksamhet säger Anna Winell som driver XLENT i Östergötland

Tappra barn grundades av vännerna Niklas Lillman, Magnus Johansson och Micke Berggren, tre eldsjälar som ville göra något inom välgörenhet för barn – och med gemensamma krafter och erfarenheter föddes “Mange Johanssons dag för tappra barn”, en välgörenhetstävling i golf som växte sig större i många år och 2016 utvecklades det till att bli Stiftelsen Tappra Barn.

Vår vision med Tappra Barn är att fortsätta växa – men i lagom takt. Det finns massor av barn som far illa och arbetet med Tappra Barn är något som betyder väldigt mycket för oss. Samarbetet med XLENT kommer skapa en trygghet för oss och vår utveckling och det är fantastiskt att få jobba med företag som har så goda värderingar, avslutar Niklas Lillman.

 

Läs mer om Tappra Barn och deras arbete här