Xlent Lulea Christian August

2022-03-31

XLENT Luleå startar upp utvecklingsteam

XLENT i Luleå satsar på att rekrytera fler teknikfokuserade konsulter och startar upp ett utvecklingsteam med Christian Werme och August Wande i spetsen.

XLENT i Luleå har fram till hösten 2021 framförallt bestått av seniora konsulter med ledarroller, som projektledare, förvaltningsledare, testledare. I planen för framtiden har det alltid funnits en vision att bygga ett team av utvecklare – att bli en aktör på den lokala marknaden som kan hjälpa kunderna med helhetsåtagande och bistå med den kompetens som krävs för att bedriva fullskalig utveckling och förvaltning.  

Förra året fick Veronica Andersson, som leder teamet i Luleå ett samtal från August Wande, en tidigare kollega som arbetade på XLENT i Borlänge. August, som flyttat hem till Norrbotten hade sett att XLENT startat upp i Luleå och var nyfiken på att komma tillbaka till bolaget. I september 2021 började han sin anställning och jakten på att rekrytera fler utvecklare till teamet hade börjat.  

De var först och främst ute efter en “spelande tränare”, en mer senior utvecklare/arkitekt att leda teamet av utvecklare – och hittade en perfekt match i Christian Werme.  

En stor anledning till att jag valde XLENT var tanken att vara med och bygga upp något, mer eller mindre från grunden, tillsammans med mina nya kollegor. Både när det kommer till att bygga det utvecklarben vi precis börjat jobba med, men också XLENT Luleå i stort. Att ha möjlighet att vara inblandad i allt från det lilla till de stora frågorna ger mig som konsult en mycket större “hemma-känsla” vilket är något jag ofta saknat tidigare i mitt arbetsliv, säger Christian  

De har precis påbörjat arbetet med att sätta grunderna för det utvecklarteam XLENT i Luleå vill skapa, både på kort sikt men även visioner om hur teamet ska se ut i framtiden.    

Det finns verkligen en framåtanda i hela gänget och det går inte en dag utan att det händer något spännande. Det är otroligt inspirerande att jobba tillsammans mina nya kollegor i utvecklandet av företaget och samtidigt som vi gör det har vi otroligt roligt!

XLENT Luleå är inne i en rekryteringsfas där de framför allt söker utvecklare med något eller några års erfarenhet. Allt ifrån generalister som är nyfikna på att lära sig nya tekniker och som trivs i konsultrollen – till utvecklare med mer spetsiga profiler. Men det viktigaste för teamet är att det blir en bra match! 

Hör av dig till oss! Vi blir alltid glada av att träffa nya personer och delar gärna med oss av hur det är på XLENT Luleå och vår härliga kultur, avslutar Christian. 

 

Kontakt