Nu Digitaliserar Svensk Elitfotboll 1

Nu digitaliserar vi Svensk Elitfotboll

"För oss som medlemsorganisation och kundägare krävs en lösning som gör att vi kan kapitalisera och själva ha kontroll över vår data. Det har XLENT hjälpt oss att förverkliga.” – Jon Ola Bergaplass, SEF

Utmaning

Varje år spelas 480 fotbollsmatcher på herr- och damsidan i Allsvenskan och Superettan.

Det är evenemang som årligen drar många åskådare till arenor runt om i landet. I dagsläget köper matchåskådarna biljetter via olika leverantörer och olika arenor erbjuder olika typer av service på plats. Oavsett arena, klubb eller liga så vill Svensk Elitfotboll (SEF) att fans och åskådare ska möta liknande utbud av tjänster. XLENT anlitades då för att vara en del av att bygga upp en ny digital infrastruktur från grunden. Målet är att förbättra åskådarnas kundupplevelse och erbjuda ett stort utbud av varor och tjänster på ett och samma ställe.

Lösning

XLENT har integrerat och synkroniserat några av de centrala systemen som ingår i Svensk Elitfotbolls IT-plattform. Dessa system kopplas ihop genom en affärsutvecklingsplattform som kallas Central Enterprise Engine, där SEF nu har tillgång till och äger all kunddata. Hittills har det resulterat i att CRM-system, med användarhantering, inloggning, autentisering, biljettköp och my page-lösning sammankopplade. Funktionaliteten kopplas ihop i en gemensam eller klubbspecifik app där användaren kan läsa mer om matcher, spelare och lag. Dessutom erbjuds videoklipp, biljettköp och inträde till arenan direkt via appen.

Resultat

När SEF nu tagit ett helhetsgrepp får klubbarna ett enklare sätt att kommunicera med sina medlemmar och arenapubliken i realtid. Tack vare att SEF har tillgång till all data kring vad som händer i verksamheten får de fullvärdig information om hur många som köpt biljetter och hur många besökare som vistas på arenan. Via appen kommer matchbesökarna att kunna interagera direkt med klubbarna. Plattformen innehåller även högupplöst videodistribution. Projektet, som är ett långsiktigt flerårigt projekt syftar till att SEF tillsammans med sina partners snabbare och lättare kan etablera nya tjänster som förbättrar upplevelsen för landets fotbollsfans.

Om Svensk Elitfotboll

Svensk Elitfotboll är en intresseorganisation för Allsvenskan och Superettans 32 klubblag. Uppdraget är att vara ledande i utvecklingen av svensk elitfotboll på klubbnivå – både sportsligt, ekonomiskt, kommersiellt och administrativt. Genom samarbete med medlemsklubbarna, partners och Svenska Fotbollförbundet arbetar SEF aktivt för att utveckla förutsättningarna för elitfotbollen i Sverige.

Kund

Svensk Elitfotboll

Projekttyp

Digitalisering

Kontakt

Kundens ord:

“XLENT förstår skillnaden mellan att leverera en standardiserad tjänst och att bygga en skräddarsydd lösning som hjälper oss att realisera vår business. "I ett så stort projekt som det här är, så är flexibilitet viktigt. Vi har tillsammans med XLENT kunnat diskutera oss fram till olika justeringar och bitar som vi behövt göra annorlunda under resans gång.”

Jon Ola Bergaplass