Interflora Case

Ny e-handelslösning för Interflora

XLENT hjälpte Interflora att bygga en ny e-handelslösning för att klara av den ökade försäljningen av blommor online. Ett lyckat projekt som gick i mål innan julens försäljningstopp!

Utmaning

Interfloras onlineförsäljning har ökat markant de senaste åren och de behövde en ny plattform som kunde uppfylla deras affärskrav. I februari 2017 togs beslutet att byta ut den befintliga e-handelsplattformen och ordersystemet till en ny lösning, och detta i god tid innan årets försäljningstopp i december. Därmed behövde e-handeln och ordersystemet för de 600 Interflora butikerna byggas upp från grunden, inklusive betallösningar, redovisning och avstämning mellan butiker och interflora.se

Lösning

Under sju intensiva månader byggs ett helt nytt interflora.se upp för lansering i slutet av oktober. XLENT var den enda leverantören som erbjöd release innan jul vilket var en av de faktorer som bidrog till att XLENT vann avtalet. Projektet drevs agilt baserat på de krav som tagits fram innan projektstart. I ett nära samarbete med Interflora mejslas det nya systemet fram bit för bit. Hela interflora.se byts ut, inklusive alla integrationer till alla stödsystem och Interfloras butikspersonal utbildades på de nya systemen. 

Resultat

Den 29:e oktober 2017, endast en vecka efter planerat datum, lanserades Interfloras nya e-handelsplattform. Allt fungerade felfritt under försäljningstoppen runt jul och nya funktioner kunde införas i snabb takt. Nu har Interflora den grund som behövs för att utveckla affären och redan under första kvartalet 2018 kommer ett antal nya funktioner att lanseras.

Om Interflora

Interflora är Sveriges ledande butikskedja inom blomsterhandel med sina 600 anslutna butiker över hela landet. Blommogram är det kända varumärket för blomsterförmedling som tagits fram av Interflora. På interflora.se kan du beställa blommor för leverans i hela Sverige via Interfloras butiker men också till 56 000 butiker över hela världen genom ett internationellt samarbete.

Kund

Interflora

Projekttyp

E-handel

Kontakt

Kundens ord:

“Vi hade en extremt tajt tidplan i projektet och vi har verkligen utmanat XLENT-teamet på alla möjliga sätt. De har alltid bemött oss på ett proffsigt och effektivt sätt och har dessutom adderat värde i varje steg. Resultatet är ett otroligt stabilt och flexibelt system som har gett oss möjlighet att öka vår affär. Vi är mer än nöjda!”

Nina Lindvall VD, Interflora