Ständig Beredskap Case

Ständig beredskap

XLENT i Örnsköldsvik agerar IT-support åt ett av Europas största pappers- och massabruk.

Utmaning

Metsä Board Husum är ett av Europas största Kartong- och massakombinat med cirka 700 arbetsplatser. Verksamheten kräver daglig IT-support, och har en rad produktionskritiska system som fordrar teknisk beredskap dygnet runt. Utmaningen för Metsä Board var att hitta en lokal och pålitlig partner som skulle kunna ta ett helhetsansvar för IT-supporten på plats i Husum. För detta krävs bred teknikkompetens men också god kunskap om verksamheten.

Lösning

XLENT i Norr har fått förtroendet att på plats i Husum ansvara för all IT-supporten. Som IT-support arbetar vi proaktivt med daglig drift och underhåll av 700 arbetsplatser, och ser till att de system och tjänster som finns fungerar både centralt och lokalt. Vi arbetar i nära samarbete med Metsä Boards anställda och bemannar ständigt en dygnet-runt-jour ifall att något skulle inträffa med verksamhetens produktionskritiska system.

Resultat

I XLENT har Metsä Board fått en lokal och pålitlig samarbetspartner som alltid ger Metsä Board högsta prioritet. Vi säkerställer en trygg och effektiv systemdrift dygnet runt.

Om Metsä Board

Metsä Board är Europas ledande producent av falskartong gjord av färskfiber, världens ledande tillverkare av bestrukna white top kraftliners och en ledande pappersleverantör. De erbjuder förstklassiga lösningar för konsument- och butiksförpackningar, trycksaker och kontorsapplikationer.

Kund

Metsä Board

Kontakt

Henrik Westerström

Kundens ord:

“Med XLENT som leverantör av vår dagliga lokala IT-drift har vi en trygg långsiktig partner som förstår våra verksamhetskritiska behov.”

Börje Wiklund IT-chef