Person Kollar Oever Stad

Om oss

På XLENT är vi mer än bara en organisation av skickliga konsulter. För oss är vår kultur och människorna som skapar den, vår absolut viktigaste tillgång och konkurrensfördel. Tillsammans gör vi skillnad!

Ideas Light Om Xlent

En partner för framgångsrik och hållbar affärsutveckling

Vi är övertygade om att smarta digitala lösningar kan och bör driva verklig affärsnytta, omforma affärsmöjligheter och skapa konkurrensfördelar. För våra kunder är vi bryggan mellan teknikens potential och affärens behov, alltid med målet att överträffa förväntningarna. Vi tror på långsiktiga relationer och finns här för att stötta er och tillsammans skapa gemensam framgång!

Människorna

På XLENT står människan i centrum av allt vi gör. Vi vet att vår största konkurrensfördel och styrka ligger i var och en av våra medarbetare. Därför lägger vi stort fokus på att skapa en arbetsmiljö där alla känner sig värderade, respekterade och uppmuntrade att utvecklas. Vi vet att olikheter, bakgrunder och perspektiv leder till rikare idéer, kreativa lösningar och en starkare, mer dynamisk organisation. Vår tro på mångfald sträcker sig längre än bara ord - det är en integrerad del av vår verksamhet och vår kultur.

Sverige Norge Xlent Pussel

Lokal närvaro och engagemang

När du väljer XLENT, väljer du inte bara en tjänst - du väljer en pålitlig partner. En partner som är närvarande, personlig och engagerad i din framgång. Vi är här för att guida dig genom varje steg på din resa och finns där för att stödja, utmana och anpassa oss efter dina unika behov. Vårt breda erbjudande av tjänster, tillsammans med vår lokala närvaro, kännedom och engagemang skapar vår verkliga styrka.

Storyn om XLENT

  • Vid  slutet av 1900-talet började något riktigt fantastiskt att ta form – vad vi nu känner som XLENT. Fyra banbrytande företag - Crescendo, Datavis, Digiscope och Destinct - kom upp som unika spelare på markaden, alla med sina egna starka förmågor. 
  • Mellan 2002 och 2005 förenade Capman dessa fyra företag och år 2005 skapades varumärket XLENT! 
  • År 2009 sker en spännande vändpunkt då Neqst tillsammans med ledningen steg fram och förvärvade XLENT från Capman. Det här var början på en ny era, en tid för innovation och transformation.
  • År 2012 antog vi en ny vision. XLENT skulle inte bara vara en konsultverksamhet, vi skulle bli en plats där entreprenörer kan frodas, där decentralisering gör innovation möjligt och en plattform för individer som vill mer.
  • Från 2012 till nu har vi varit med om att skapa över 20 nya XLENTa verksamheter, från Luleå i norr till Malmö i söder, Ålesund i väster och Stockholm i öster. Koncernen Xlent Consulting Group formades till det vi är idag med tre starka varumärken XLENT, Differ, och Folden.
  • År 2023 kan vi stolt säga att vi har en marknadsledande marginal, en stark kultur och en låg personalomsättning. Men framför allt så är vi stolta över att sätta individen i centrum, att omfamna tron på att "ensam inte är stark" och att varje steg, varje dag, för varje person är vad som bygger vår framgång.

Om du är den sortens person som älskar att utmana status quo, som tror på kraften i teamarbete, och som vill göra skillnad varje dag - då kommer du att älska att vara en del av XLENT.

Kom och var en del av vår och din framtid!

Nature Pic Of Norway Xlent

XLENT Norge

2019 nådde vi en milstolpe då vi startade upp verksamheten i Norge och idag har vi etablerat oss på tre orter i landet – Oslo, Ålesund och Trondheim. Nyfiken på att komma i kontakt med våra kollegor där? Besök xlent.no!