X Gbg It Management 2024

XLENT växer inom IT-management i Västra Götaland

Sedan omstarten 2022 har XLENT i Göteborg koncentrerat sig på att stärka teamet inom IT-management. Under året har flera erfarna kollegor anslutit sig till teamet och är nu redo att tillsammans forma och utveckla verksamheten.

Med kontor i Gullbergsvass, centralt beläget i Göteborg, har XLENT sedan nystarten sommaren 2022 fokuserat på att bygga upp teamet med spetskompetens inom IT-management. Nya tillskott som Maria Edvardsson, Alexander Brunius och Johanna Edler har anslutit sig till teamet.

Maria, som blev en del av teamet i höstas, delar varför hon valde XLENT:

"Av två anledningar egentligen; Företagsstrukturen – jag ville vara i ett bolag där jag kan påverka, vara 'en i gänget' och inte bara en resurs. Att vara med och bidra till bolagets tillväxt och framgång är viktigt för mig. Den andra anledningen är ledarskapet - det är oerhört viktigt för mig att jobba med en chef och ledning som jag tror på och har förtroende för."

En grundläggande princip för alla XLENT-bolag är att sätta medarbetarna i fokus, att alla kan vara delaktiga och påverka både sin egen utveckling, och bolagets. Alexander Brunius som har många år av konsultande i bagaget, har tidigare inte upplevt ett lika öppet klimat där alla får möjlighet att forma och delta i utvecklingen.

"Det är en härlig kultur där vi uppmuntras att ta eget ansvar och vara en del av att bygga teamet och bolaget – och där sociala aktiviteter utanför uppdragen är viktiga! Ett öppet klimat där jag vet att jag blir lyssnad på av mina kollegor."

En central del av omstarten var att bygga en kultur där du får vara den du är och bidra på det sätt du vill. När Johanna anslöt sig till XLENT var en av anledningarna att hon ville vara en del av ett mindre bolag där individen räknas, och inte bara betraktas som en siffra i resultaträkningen.

”Här hjälps vi åt för att skapa den kultur som vi själva vill ha och det är alltid nära till skratt. Vi är personliga och lär känna varandra på ett annat plan och det är helt okej att misslyckas och dela med sig av sina erfarenheter och tokigheter. Jag har fått så många fler vänner sedan att jag började.” avslutar Johanna.

Är du nyfiken på XLENT i Göteborg? Besök xlent.se/goteborg.